Care este CEA MAI CAUTATA MESERIE în Uniunea Europeana. Multi români au emigrat ca sa lucreze în acest domeniu


Cu ce vine in plus ICMed in ajutorul medicului de familie


12 Septembrie 2013


inapoi la stiri       bancul zilei


Nu exista ceva mai urat decat a afirma inainte de a cunoaste.


Cicero -

 

CoCa 2013- 2014

 

 

Meseria de medic este, la ora actuala, cea mai cautata, la nivelul Uniunii Europene, arata ultimele date furnizate de Comisia Europeana. În timp ce, per total, numarul posturilor vacante s-a redus, în 2012, tendinta de angajare în domeniul medical a continut sa creasca.

 


 

În ultimul trimestru al anului 2012, numarul posturilor vacante din tarile UE a fost cu 6% mai mic decât în aceeasi perioada a anului precedent, arata datele furnizate de publicatia Comisie Europene „European Vacancy Monitor“. Exceptie au facut tari ca România, Letonia, Lituania si Marea Britanie, unde numarul joburilor a cunoscut o usoara crestere. Cu toate acestea, numarulor acestora este cu 60% mai mic fata de cel din perioada de dinaintea izbucnirea crizei.

 

 

Desi angajarile s-au redus în majoritatea domeniilor, exista unele meserii foarte cautate, printre care profesionistii din domeniul medical (medici, asistenti, kinetoterapeuti etc.), IT-isti, profesori, profesionisti din domeniul administratiei sau ingineri în constructii.

 

Cea mai mare cerere este pentru „halatele albe“. În perioada 2008-2012, numarul angajarilor în acest domeniu a crescut cu 60%, mentinându-se tendinta de crestere, în contextul îmbatrânirii populatiei si dezvoltarii tehnologiei si tratmentelor medicale.

 

Potrivit unui studiu realizat de Federatia Europeana a Serviciilor Publice în cadrul unui proiect european extins, din 2007, de când România a intrat în UE, si pâna în februarie 2013, un numar de 28.000 de doctori si 17.000 de asistente au aplicat pentru un post în strainatate.

 

Tara noastra are o rata a migratiei doctorilor de 9%, mult peste media europeana, care este de 2,5%. Mai mult, 64% dintre studentii la Medicina si 60% dintre doctorii care înca sunt în tara intentioneaza sa paraseasca România, potrivit unor studii realizate de Colegiul Medicilor în 2011 si 2012.

12 Septembrie 2013
 

Statistici T5 PageRank Checking Icon


Site-ul www.amfms.ro  Copyright © 2008