Cum sa bei fara sa te imbeti. Cat ramane in organism bautura


 

 

Bauturile alcoolice seaca organismul de vitamine si minerale, asa ca nutritionistii recomanda sa mâncam fructe pentru a nu ne pune sanatatea în pericol

 

Alcoolul baut în cantitati moderate poate oferi organismului numai beneficii, sustin medicii nutritionisti. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare si autorul cartii "Si noi ce mai mâncam... ca sa slabim?", ofera câteva ponturi despre cum sa bem în asa fel încât sa ne simtim bine si fara sa ne punem sanatatea în pericol.

 

     "În primul rând, alcoolul are capacitatea de a inhiba activitatea enzimelor digestive si a unor enzime metabolice. Acesta contine 7 kilocalorii pe gram, dar aceste calorii sunt de slaba calitate, «goale», si care pentru a fi arse consuma rezervele de vitamine si minerale ale organismului, scazând rezistenta corpului si intoxicând ficatul si creierul", explica prof. dr. Mencinicopschi. Astfel, atunci când stim ca urmeaza o petrecere, în care cantitatea de alcool va depasi cotele normalului, trebuie sa mâncam alimente bogate în vitamine si minerale, pentru a diminua efectul negativ al alcoolului asupra organismului.  

  Toate stirile      Bancul zilei


 

Fructele sunt cele mai recomandate alimente, deoarece sunt o sursa bogata de vitamine si minerale. Acestea sunt recomandate si a doua zi dupa petrecere, deoarece accelereaza eliminarea alcoolului din organism.

 

 

Pentru a nu suprasolicita organismul cu alcool, nutritionistul Mencinicopschi recomanda 500 de mililitri de bere, 300 de mililitri de vin rosu si 100 de mililitri de tarie, precum vodka, wisky sau palinca pe zi, pentru barbati. Femeilor le este recomandat sa bea jumatate din aceasta cantitate. "Sexul frumos, genetic, sintetizeaza o cantitate cu aproximativ 50 la suta mai mica de enzime ale metabolismului alcoolului si de aceea consumul de alcool pentru acestea este mai toxic decât pentru barbati", spune nutritionistul Mencinicopschi.

 

Bauturile dulci ramân în organism pâna la 48 de ore

 

Medicul recomanda precautie atunci când vine vorba de bauturile dulci, precum lichiorul, deoarece acestea au un continut ridicat de zahar, iar organismul metabolizeaza mai greu acest tip de alcool. "Alcoolul din bauturi bogate în zahar este extrem de greu de metabolizat, iar testul antialcool ramâne pozitiv si dupa 48 de ore de la consumarea acestora", subliniaza medicul. Astfel, specialistul recomanda numai bauturi alcoolice naturale, autentice, precum vinul sau berea. În plus, acestea sunt recunoscute pentru beneficiile aduse organismului.

 

Un alt sfat atunci când iesim cu prietenii la o bauta este sa fumam mai putin, deoarece combinatia dintre tigari si alcool este extrem de nociva asupra corpului. "Aceasta combinatie suprasolicita sistemele de detoxifiere ale ficatului. Combinatia este foarte proasta, deoarece fumatul creeaza hipoxie celulara, adica aparitia senzatiei de lipsa de oxigen, sensibilizând si mai mult neuronii cerebrali si tesuturile corpului fata de alcool", explica prof. dr. Mencinicopschi. În acelasi timp, alimentele care contin cofeina, teina, teobromina pot creste efectele adverse ale alcoolului asupra corpului. Astfel, atunci când bem alcool trebuie sa renuntam la bauturile racoritoare de tip cola, deoarece suprasolicita ficatul. Nutritionistul recomanda ca înaintea unui pahar de alcool sa mâncam. Motivul? Când bem pe stomacul gol, alcoolul trece direct în sânge, ocolind detoxifierea acestor tipuri de bauturi prin ficat. "Alcoolul ajunge, rapid, direct la celulele nervoase ale creierului, intoxicând-le si provocând îmbatarea rapida", conchide specialistul.

 

 

  


 

 

 

 
Bine ati venit, sunteti vizitatorul numarul 

free hit counter
hit counter

Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.NetPage copy protected against web site content infringement by Copyscape

Increase your back-link numbers and therefore your website's page rank by: 1.Back-links, page rank and keywords ANALYSIS and 2. Back-link rotation exchange rotation system & Google-Bot detection and behavior analysis

Smarty Web Director

Site-ul www.amfms.ro 

 este optimizat pentru browser-ele Internet Explorer si Mozilla Firefox, cu rezolutia minima de vizualizare de 1024x768 pixeli.

Pentru probleme legate de functionalitatea site-ului va rugam le semnalati webmasterului


Copyright © 2008